Teamgenoten verslagen na overlijden Van Ruijven: "Ik ga je zo verschrikkelijk missen, lieve Laar"

10 jul 2020 - 23:59

De teamgenoten van Lara van Ruijven hebben met verslagenheid gereageerd op het overlijden van de 27-jarige shorttrackster. Van Ruijven overleed vrijdagavond in een ziekenhuis in Perpignan aan de complicaties van een auto-immuunziekte.

Foto: www.orange-pictures.nl

"Rust zacht, lieve Lara. Jij zei ooit tegen mij, in de heatbox, voor de start van mijn EK relayfinaledebuut, dat het wel goed zou komen. Dit zei ik twee weken geleden ook tegen jou. Maar het is niet goed gekomen. Ik ga je zo verschrikkelijk missen lieve Laar. Ik hou van je", laat teamgenote Suzanne Schulting op Twitter weten.

"Lieve Lara, ik zal je ongelofelijk missen. Tien jaar lang reisden we samen de hele wereld over, deelden we successen, maar ook teleurstellingen. Altijd was jij de vrolijke en positieve persoon in ons team. Ik zal jou nooit vergeten. Rust zacht Lara, jij bent voor altijd in ons hart", zegt Sjinkie Knegt.

"Rust zacht, lieve stoere mooie Lara. Ik, wij, iedereen kan niet zonder jou en toch moeten wij je laten gaan. Jou panterhart zal voor altijd in ons hart zijn. Kampioen ben je voor altijd", reageerde Daan Breeuwsma.

Vrijwel niet te bevatten

Sportkoepel NOC*NSF heeft met grote verslagenheid gereageerd op het overlijden van shorttrackster Lara van Ruijven. "Het is vrijwel niet te bevatten wat Lara van Ruijven en haar naasten is overkomen", zegt technisch directeur Maurits Hendriks. "Ik heb haar leren kennen als een succesvolle en volop in het leven staande jonge topsporter en een graag geziene collega binnen de grote groep sporters en begeleiders van TeamNL."

"Het verdriet en de verslagenheid bij haar naasten en iedereen die haar kende is groot", vervolgt Hendriks. "Wij wensen hen veel sterkte toe bij het verwerken van dit onbegrijpelijke verlies."

Van Ruijven heeft met grote inzet aan zowel de Winterspelen van Sochi 2014 als aan die van Pyeongchang 2018 deelgenomen, zegt Hendriks. "In 2018 won Lara tijdens die Winterspelen samen met Yara van Kerkhof, Jorien ter Mors en Suzanne Schulting brons op het onderdeel relay. Het kwartet reed destijds een wereldrecord in de B-finale. Daarnaast won zij op de relay zes medailles op Europese- en wereldkampioenschappen."

Sportverslaggever Roelof de Vries over Lara van Ruijven

Trefwoorden: 
shorttrack Lara van Ruijven
(Advertentie)
(Advertentie)