Waddeneilanden positief over toerisme in zomervakantie

08 jul 2020 - 12:38

Eind juni waren de zorgen groot op de Waddeneilanden. Met een brief aan staatssecretaris Mona Keijzer vroegen de VVV's om vlottere versoepelingen, anders zou de economie op de eilanden het niet volhouden. Intussen zijn de versoepelingen een feit en ziet de wereld er een stuk positiever uit, zo stelt Michel Aaldering, directeur van de VVV op Terschelling.

MS Friesland by Skylge - Foto: Laura Conijn / ProNews

"Het is veel drukker op Terschelling. Dat hoor ik ook van de andere eilanden. Er is ontzettend veel geboekt. Juli en augustus beginnen beide al aardig vol te lopen. Als je goed zoekt, zul je vast nog wel iets vinden, maar alles begint redelijk volgeboekt te raken", vertelt Aaldering. "We zien ook dat er mensen komen die de eilanden voor het eerst bezoeken."

Of de schade van het voorjaar, toen de horeca moest sluiten vanwege het coronavirus, kan worden ingehaald, is de vraag. "We moeten het straks echt hebben van een goed naseizoen. Ook een mooie zomer gaat helpen. Maar of je alles in kunt halen, hangt ervan af. Discotheken moeten het nu van een terras hebben of een andere uitbreiding. Aan het einde van het seizoen kan de balans pas opgemaakt worden hoe de ondernemers er voor staan."

Tweede golf

Het is natuurlijk spannend voor de Waddeneilanden of er wel of niet een tweede coronagolf komt. "Je hoopt er natuurlijk niet op, maar mocht het wel gebeuren, dan heb je protocollen en kunnen we daar op inspelen."

Foto: Omrop Fryslân, Jitze de Vries

Michel Aaldering, directeur van de VVV op Terschelling

(Advertentie)
(Advertentie)