Diverse kaatsverenigingen zien af van hoofdklassepartij: KNKB komt bijeen

06 jul 2020 - 20:49

Het lijkt erop dat er veel kaatsverenigingen zijn die afzien van de organisatie van een hoofdklassepartij. Kaatsbond KNKB heeft maandag een bijgewerkte agenda gepubliceerd en daar blijkt uit dat naast Minnertsga ook de hoofklassepartijen in Makkum (18 juli), Sexbierum (25 juli), Arum (26 juli) en Witmarsum (2 augustus) niet doorgaan. De verenigingen zien het met de geldende voorschriften niet zitten om de partijen te organiseren.

Kaatsbond KNKB (Koninklijke Nederlandse Kaatsbond) - Foto: KNKB | Wikimedia Commons

Voorzitter Jacob Wassenaar van KV Minnertsga had graag een partij georganiseerd, maar volgens hem kon de vereniging niet anders dan de wedstrijd af te zeggen. "Wij willen heel graag natuurlijk, maar het bleek dat het een te groot risico was voor de vereniging", zegt Wassenaar. "Bij mooi weer wordt er ook een biertje gedronken en hoe moe je de mensen dan anderhalve meter uit elkaar houden. Dan loop het risico dat de wedstrijd door een handhaver of de gemeente stilgelegd wordt."

LKC Sonnenborgh, waar zondag nog is gekaatst door vier parturen, gaat waarschijnlijk maandagavond een beslissing nemen over de organisatie van de Rengerspartij op zondag 19 juli.

Teleurstelling

De KNKB is teleurgesteld over het vrij grote aantal afmeldingen. Het hoofdbestuur komt maandag bijeen om de actuele situatie te bespreken. Dan wordt het misschien ook duidelijk welke verenigingen die voor 11 juli op de agenda stonden, bereid zijn om een datum in te vullen die nu vrij komt. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoeveel kaatsverenigingen een hoofdklassepartij willen overnemen.

De Frouljus PC is op de agenda verplaatst van 9 augustus naar zondag 27 september.

Trefwoorden: 
kaatsen KNKB coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)