Van den Belt over nieuwe Cambuurstadion: "Eerste paal in voorjaar 2021"

06 jul 2020 - 17:08

Na maanden met promotiestress, de daaropvolgende financiële moeilijkheden en dan ook nog eens vertraging bij de bouw van het nieuwe stadion, was er de afgelopen weken eindelijk weer wat te lachen bij SC Cambuur. De selectie is zo goed als compleet en sterkhouders als Sonny Stevens en Robert Mühren blijven behouden. Financieel directeur Gerald van den Belt praat er in de nieuwe SportCast over.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren. Daar vind je oo kde podcast-afleveringen over 100 jaar SC Heerenveen, met verhalen uit het verleden.

Nieuw stadion

Het is zo langzamerhand een dossier waar geen eind aan lijkt te komen: het nieuwe stadion. Anderhalve maand geleden werd duidelijk dat er opnieuw drie maanden vertraging is, maar Van den Belt laat weten dat de problemen van toen niet meer aan de orde zijn:

Het project is complexer geworden, omdat bouwbedrijf Dijkstra Draisma uit de SOC (Stadion Ontwikkeling Cambuur) is gestapt. Dat houdt in dat projectontwikkelaar Wyckerveste nu de enige partij is in de SOC. "Dat was een onderdeel van het probleem", sa seit Van den Belt. "Tot een jaar geleden waren Dijkstra Draisma en Wyckerveste samen de SOC, voor 50%-50%. Ze zijn uit elkaar gegaan, waarmee de SOC eigenlijk Wyckerveste is. Daarmee is het wel een heel groot project voor één partij."

Wyckerveste zal nu de markt op om te kijken wie het nieuwe stadion zal bouwen. Dat zou dus een andere partij dan Dijkstra Draisma kunnen worden. Hoe ziet het traject er de komende tijd uit? Van den Belt: "De opdracht aan de aannemer in combinatie met de omgevingsvergunning zal halverwege augustus plaatsvinden. Dan is het point of no return bereikt en dan gaan we voorbereidende bouwwerkzaamheden doen tot het einde van dit kalenderjaar. In februari, maart 2021 slaan we de eerste paal. 1 juli 2022 willen we erin."

Selectie

Als er Cambuurfans zijn die nog veel meer nieuwe spelers verwachten, moet Van den Belt ze teleurstellen. Er is nog ruimte voor één nieuwe speler en dan is het spelersbudget op. Er komt nog wel een verdedigend ingestelde speler en dan 'zijn we in principe klaar'. Vorig jaar is de club begonnen met een spelersfonds, de 'Heren van Cammingha', daar zit nog wel wat geld in. "Daar staat nog een stukje, omdat we dat vorig seizoen voor twee seizoenen zijn gestart."

Hoe ziet Van den Belt naar de selectie zoals die nu bij Cambuur staat? "Als een elftal bij elkaar blijft, word je 10 procent beter. Maulun is een jaartje ouder, Jacobs is een jaartje ouder en de staf blijft bij elkaar. Het enige waarnaar je op zoek gaat, is hoe blijven de wisselspelers gemotiveerd? Daar ben ik wel benieuwd naar, maar dat is de uitdaging van onze staf."

Foto: Omrop Fryslân

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber en Arjen de Boer praten je in de SportCast iedere maandag bij over al het sportnieuws, met een interessante gast uit de sportwereld. De presentatie is in handen van Geert van Tuinen.

(advertinsje)
(advertinsje)