Politieblokkades bij Tjallebert, boeren gaan de hele nacht door met actievoeren

05 jul 2020 - 00:00

De actie van de boeren kan nog wel de hele nacht duren. En misschien zondag ook nog wel. Dat zegt Mick Tinga. Hij is één van de actievoerende boeren.

De boeren stonden in de nacht van zaterdag op zondag met tientallen trekkers bij het distributiecentrum van de Lidl in Heerenveen."Deze bezetting kan nog wel even doorgaan," sei Tinga dêr, "maar daarna gaan we verder naar het volgende punt. Het is zaterdagavond, normaal zitten we tot vier uur in de kroeg."

De acties zijn nog niet voorbij, zegt Tinga. "We zijn woest. We gaan door totdat Den Haag breekt, en opstapt. De regels van het stikstof en het voer moeten van tafel. Of ze moeten het plan van het landbouwcollectief aannemen. Er moeten eerlijke regels komen."

Boeren zouden ook onderweg zijn geweest naar een melkfabriek bij Tjallebert. De mobile eenheid heeft daar een rotonde geblokkeerd, om te voorkomen dat de boeren de fabriek zouden bereiken. Een politiewoordvoerder kon de inzet van de ME niet bevestigen, maar zei eerder op de avond dat die eenheid altijd achter de hand is, voor het geval dat inzet noodzakelijk zou zijn.

Foto: De Vries Media
Trefwoorden: 
boerenprotest Tsjallebert
(Advertentie)
(Advertentie)