Boerenacties in Fryslân over veevoervoorstel minister

02 jul 2020 - 21:55

Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) roept boeren op tot nieuwe acties. Ze zijn kwaad over de maatregelen over veevoer die de minister voorstelt. Minister Schouten wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen en daarom minder eiwitrijk toestaan. De wijze waarop ze dat doet, stuit de boeren tegen de borst.

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Verslaggever Auke Zeldenrust spreekt met een van de vijf actievoerende boeren

Onder Friese boeren circuleert een oproep om met de tractoren naar Leeuwarden te rijden. Getuigen hebben gezien dat een groep boeren zich verzamelt bij Lemmer. Anderen zouden onderweg zijn uit Oosterwolde via Drachten, met als eindbestemming Leeuwarden. Wat ze in Leeuwarden van plan zijn, is nog niet bekend.

De Tweede Kamer vergadert donderdagavond over de plannen van de minister. De stichting 'Belangen Agrarysk Fryslân' heeft aangegeven eerst de uitkomst van de stemming in de Tweede Kamer af te wachten voordat de stichting tot actie overgaat.

Foto: CAMJO media, Jaring Rispens

Het is niet de eerste keer dat boeren massaal actie voeren. Eind vorig jaar en begin dit jaar gingen boeren meermaals de straat op, omdat ze het oneens waren met het kabinetsbeleid.

Foto: Kappers Media

Al het nieuws over de eerdere boerenprotesten is te vinden op onze speciale dossiersite over stikstof.

(Advertentie)
(Advertentie)