Protest Waddenvereniging over bezwaartermijn gaswinning Ternaard heeft effect

01 jul 2020 - 22:32

De Waddenvereniging had in een brief minister Eric Wiebes om opheldering gevraagd over de plannen voor gaswinning onder de Waddenzee bij Ternaard. De Waddenvereniging vond het vreemd dat de termijn waarin omwonenden en organisaties kunnen reageren op de vergunningsaanvraag midden in de zomervakantie zou vallen. Het heeft effect gehad: de stukken worden nu op 15 augustus gepubliceerd.

Foto: Omrop Fryslân, René Koster

De periode om de formele documenten in te zien zou precies in de zomervakantie in het Noorden vallen. Dat vond de Waddenvereniging niet te doen en niet acceptabel. Helemaal nu de meeste mensen na de strenge coronamaatregelen weer op vakantie mogen, is het niet redelijk om je te buigen over winningsplannen en andere juridisch ingewikkelde documenten die horen bij de Mijnbouwwet, Omgevingswet, en de Natuurbeschermingswet, vindt de Waddenvereniging.

De Waddenvereniging heeft daarom een beroep op de minister gedaan de procedure zorgvuldig te doen en oog te hebben voor inspraak en draagvlak voor de gaswinning in de regio van Ternaard. Dat bracht resultaat, want nu zullen de stukken op 15 augustus pas komen. Daarna geldt de gewone termijn van 6 weken om te reageren.

(Advertentie)
(Advertentie)