Ministerie geeft 1,4 miljoen euro voor ontwikkeling mediacampus in Leeuwarden

01 jul 2020 - 12:29

Het ministerie van Onderwijs draagt 1,4 miljoen euro bij aan de ontwikkeling van een campus voor media-innovatie in Leeuwarden. Die moet op het terrein van NDC mediagroep komen. De campus zal zich richten op het opleiding van mbo-studenten in de richting van media en ICT om ze beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Foto: Kweekvijver Noord

Het geld komt uit het regionaal investeringsfonds mbo (RIF). Het Friesland College heeft de aanvraag ingediend, in samenwerking met NHL Stenden en NDC mediagroep. Meer dan twintig bedrijven, de gemeente Leeuwarden en de provincie zijn als partner aan het project verbonden.

Twee opleidingen

Het Friesland College en NHL Stenden ontwikkelen in samenwerking met de bedrijven twee 'Associate Degree's' op de campus: Online Content Creator en Creative Media Professional. Met de opleiding moet de verbinding met het hbo worden versterkt. Het is de bedoeling dat studenten en bedrijven samen aan de slag gaan met uitdagingen op het gebied van media en ICT.

"Het gaat niet alleen over mediastudenten, maar ook over het samen inspelen op de digitalisering en veranderende beroepen", vertelt Sicco Piekeboer, directeur van het Friesland College. "Het gaat dan bijvoorbeeld om media en ICT. Het is niet alleen een opleidingsplaats, maar meer een samenwerking in de regio."

Verbindingspunt

Volgens Piekeboer moet de campus een verbindingspunt worden in Fryslân. De 1,4 miljoen euro van het ministerie is een mooie opsteker, maar er is nog meer geld nodig voor het project. "Het vraagt een investering van het onderwijs, maar ook van de NDC zelf. Maar er zijn ook twintig partners die er geld en energie in gaan steken."

Wanneer de campus voor media-innovatie precies moet worden gerealiseerd, is nog niet duidelijk. "Het is een meerjarenplan wat in ontwikkeling is", volgens de directeur.

Directeur Sicco Piekeboer van het Friesland College

(advertinsje)
(advertinsje)