Feestje op de Weaze: sekswerkers tellen af tot ze weer aan het werk kunnen

01 jul 2020 - 06:46

De deuren van sekswerkers gingen dinsdagnacht om klokslag 0.00 uur weer open. Het kabinet heeft de coronaregels voor de beroepsgroep versoepeld, waardoor de werkers weer aan de slag kunnen. Op de Weaze in Leeuwarden was er zelfs een klein feestje en een aftelmoment met de werkers, de exploitant en een aantal bezoekers.

Foto: Omrop Fryslân, Willem de Vries

De kamertjes op de Weaze zijn inmiddels helemaal coronaproof gemaakt, zodat klanten veilig langs kunnen komen. "Ik ben blij dat het 1 juli is. Ik wil graag weer naar boven toe", vertelt een bezoeker over de feestelijke muziek heen.

De man heeft zijn bezoeken de afgelopen tijd gemist en is blij dat de restricties voorbij zijn. Hij maakt zich echter nog wel zorgen over de anderhalve meter: "Ik denk dat dat heel moeilijk wordt. Met de anderhalve meter is dit onmogelijk."

Mirella werkt al zes jaar in de prostitutie in Leeuwarden. Toen het coronavirus uitbrak, keerde ze terug naar haar familie in geboorteland Roemenië, omdat haar werk in Fryslân stillag. Toen ze weer in Nederland was, kon ze bij exploitant Danny verblijven. 'Hij zorgde goed voor mij. Hij gaf mij onderdak, eten en geld als ik dat nodig had', vertelt Mirella.

De Roemeense heeft de afgelopen dagen afgeteld tot ze weer aan de slag kon en is opgelucht dat ze haar werk weer kan oppakken: 'Natuurlijk, ik ben dolgelukkig.' Mirella weet dat het niet hetzelfde zal zijn als voor de corona-uitbraak. De werkers moeten nieuwe regels aanhouden, waardoor het wat aanpassen en moeilijker wordt. 'Maar we moeten doorgaan.'

Verslaggever Willem de Vries was bij het aftelfeestje op de Weaze in Leeuwarden

(advertinsje)
(advertinsje)