Gemeente Leeuwarden houdt vast aan cameratoezicht in de Vlietzone

29 jun 2020 - 21:27

De gemeente Leeuwarden verlengt het cameratoezicht in de Vlietzone tot op z'n minst 1 oktober. Dat gebeurt na advies van bewoners en de politie. De politie zegt dat het helpt bij het opsporen en ook dat het preventief werkt. De bewoners en de politie denken dat de wijk met name in de zomer last heeft van overlast.

De splitsing fan de Bote van Bolswertstraat en de Willem Loréstraat - Foto: Google Street View

Het cameratoezicht is begonnen op 20 december 2019. Er zijn camera's gezet op de T-splitsingen van de Bote van Bolswertstraat/Willem Loréstraat en van het Keetwaltje/Willem Loréstraat. Het wijkpanel, stichting Vlietvaardig en het Omgevingsoverleg zeggen dat het toezicht mee heeft geholpen aan minder overlast. Ze zeggen dat de overlast in de afgelopen jaren het grootst was in de zomermaanden.

Veertien meldingen van overlast

Sinds de camera's er op 20 december neergezet zijn, zijn uit dat gebied veertien meldingen binnengekomen. In het halfjaar dat er cameratoezicht was, waren dat 34 meldingen.

De gemeente zegt dat het inzetten van cameratoezicht een zwaar middel is, dat alleen mag worden ingezet wanneer dit noodzakelijk is. De gemeente vindt het in het geval van de Vlietzone dus noodzaak.

Half september wordt bekeken of het cameratoezicht nogmaals verlengd wordt.

(advertinsje)
(advertinsje)