SC Cambuur begint zonder Stevens en Mühren: "Maar goede hoop dat het gaat lukken"

29 jun 2020 - 18:08

SC Cambuur is maandag begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Publiek was nog niet welkom in het stadion, maar dat wordt vanaf woensdag wel weer mogelijk. Dan kunnen Cambuur-fans weer bij de training kijken en kunnen spelers weer gewoon duels met elkaar aangaan. Keeper Sonny Stevens en spits Robert Mühren ontbraken maandag nog, maar er is goede hoop dat het tweetal langer in Leeuwarden kan blijven.

De eerste trainingsdag van SC Cambuur:

Technisch manager Foeke Booy heeft eer eerder geen geheim van gemaakt dat de keeper en spits prioriteit zijn voor de club. Maar beide posities zijn nog niet dubbel ingevuld. Wat Stevens betreft verwacht Booy goed nieuws. "In het begin verliepen de gesprekken moeizaam. Nu is het meer op gang gekomen. Ik heb goede hoop dat het gaat lukken." Waar hangt het vanaf? "De keuze voor ons en de financiële omstandigheden. De anderen moeten daar een ei over leggen."

Daarnaast hoopt Booy ook dat Sven Nieuwpoort langer blijft. De verdediger speelde het afgelopen seizoen al voor de Leeuwarders, maar zijn contract loopt af. Met Nieuwpoort is Cambuur in gesprek over een nieuw contract.

Nieuwe speler?

Er moet ook nog aanvulling van buitenaf komen. Booy is momenteel nog bezig met een multifunctionele speler. "Iemand die als back en als defensieve middenvelder kan spelen. Deze week gaan we daarmee verder. Het is een voetballende speler, die fysiek ook sterk is en absoluut een aanvulling voor Cambuur is." Een naam wil de technisch manager niet prijsgeven.

Mart Dijkstra

Waar op een eerste training normaal gesproken veel nieuwe gezichten zijn, is dat bij Cambuur niet het geval. Er is maar een nieuwe speler en tegelijk is dat een oud-speler: Mart Dijkstra traint de komende drie weken mee om fit te blijven. Vorig seizoen speelde hij bij NEC, maar daar vertrok hij. Omdat Dijkstra in de buurt woont, heeft hij aan Henk de Jong gevraagd of hij mocht meetrainen. De Jong en Foeke Booy vonden dat geen probleem. "Maar je moet er geen conclusies aan verbinden", zegt technisch manager Booy.

Foeke Booy over onder anderen Stevens, Mühren en een nieuwe speler:

Cambuur wil topscorer Robert Mühren ook het komende seizoen graag huren van zijn Belgische club Zulte Waregem. Kopen is niet mogelijk voor de Leeuwarders. Booy is in gesprek geweest met de directeur van Zulte en dat heeft hem een goed gevoel gegeven. "Hij is gaan bewegen. Dat is een positieve wending. Het wordt wel spannend. Wij hebben ons als Cambuur maximaal gestretcht. We hebben echt ons best gedaan."

Het elastiek kan heel lang rekken, maar als je daar aan blijft trekken, knapt het ook een keer.

Foeke Booy over de transfer van Robert Mühren naar Cambuur

Er moet de komende weken eigenlijk duidelijkheid komen, want anders kijkt Cambuur verder. Booy: "Ik heb Zulte wel te verstaan gegeven dat we tot hier en niet verder kunnen. Het elastiek kan heel lang rekken, maar als je daar aan blijft trekken, knapt het ook een keer."

(advertinsje)
(advertinsje)