Alex Pastoor: "Ik ben een product van de Heerenveen-opleiding"

29 jun 2020 - 17:44

In de wekelijkse SportCast is voetbaltrainer Alex Pastoor te gast. Pastoor is momenteel trainer in Oostenrijk bij SCR Altach. Het bevalt hem daar goed, maar een comeback naar het Abe Lenstra stadion in de toekomst sluit hij niet uit.

Bij SCR Altach was handhaving op het hoogste niveau de doelstelling en dat is gelukt. Zelfs Europees voetbal is nog mogelijk. Pastoor heeft het naar z'n zin bij de club waar hij z'n actieve voetbalcarrière heeft afgesloten, hij heeft z'n contract dan ook met twee jaar verlengd.

Maar hij sluit niet uit dat hij in de toekomst weer in Heerenveen te vinden is. Als SC Heerenveen een nieuwe trainer zoekt, duikt de naam van Pastoor al snel op. Hij was van 2006 tot 2008 al eens assistent-trainer, misschien keert hij nog een keer terug als hoofdtrainer. "Ja, natuurlijk, ik zou dat fantastisch vinden. Ik ben een product van de Heerenveen-opleiding. Ik heb me hier ontwikkeld, zowel als voetballer, maar vooral ook als trainer."

De podcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle voorgaande SportCastst terug te luisteren. Je vindt daar ook de podcast-afleveringen over 100 jaar SC Heerenveen, met verhalen uit het verleden.

Elftal van de eeuw

Alex Pastoor kiest voor Jon Dahl Tomasson in het elftal van de eeuw. Dat heeft nog wel wat voeten in de aarde, omdat het middenveld in het voor Heerenveen vertrouwde 4-3-3-systeem eigenlijk al vol was.

Daar heeft Pastoor iets op bedacht. "Ik zag de opstelling staan en zag dat Jeffrey (Talan) links op het middenveld staat. In mijn beleving is hij een echte rechtsbuiten. Op die positie heeft hij ook het Nederlands elftal gehaald. Ik denk dat we moeten overschakelen op het WM-systeem, met Abe op linksbinnen en Tomasson daarnaast. Tomasson gooide altijd zoveel energie in een wedstrijd. Hij kwam wel een keer of 35 in de vijandelijke zestien. Bovendien was hij ook een beetje gemeen, een speler met een randje. Ik mag dat wel."

Foto: Omrop Fryslân

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber en Arjen de Boer praten je in de SportCast elke maandag bij over al het sportnieuws, met een interessante gast uit de sportwereld. De presentatie is in handen van Geert van Tuinen.

(advertinsje)
(advertinsje)