Sint Franciscusschool in Wolvega viert 100-jarig feest volgend jaar

29 jun 2020 - 07:58

De Sint Franciscusschool in Wolvega bestaat dit jaar exact 100 jaar. Maandag wordt er een nieuw logo gepresenteerd. Dat logo komt er omdat de school al een paar jaar samenwerkt met kinderdagverblijf De Kinderkei, waar ook buitenschoolse opvang en peuteropvang in wordt aangeboden. Margreet Langen is directeur van de Sint Franciscusschool en legt uit waarom er een nieuw logo nodig is. "We willen onze samenwerking officieel maken."

Foto: Omrop Fryslân, Johanna Brinkman

Directeur Langen is blij met de samenwerking met De Kinderkei. "De kinderen hoeven niet van de ene naar de andere locatie, want alles wordt op één locatie geregeld, ook de opvang. We werken al een aantal jaren samen, maar willen graag de samenwerking nu echt officieel maken. Vandaar dat we vandaag het logo gaan onthullen. We hebben een livestream via Facebook in het leven geroepen, zodat iedereen de onthulling kan volgen op afstand."

Feest 100-jarig bestaan

Naast het nieuwe logo zou de Sint Franciscusschool dit jaar ook een feest organiseren vanwege het 100-jarig bestaan. Dat zou groot gevierd worden op 19 juni, maar werd uitgesteld vanwege het coronavirus. "We zouden een voorstelling krijgen met de zandtovenaar en aanstaande zaterdag zou onze reünie zijn", vertelt Langen. "Dit feestje schuiven we een jaar op. In grote lijnen blijft de opzet hetzelfde, maar we gaan het uiteraard aanpassen aan wat volgend jaar de regels zijn."

Directeur Margreet Langen

(advertinsje)
(advertinsje)