Mogelijk toch weer kerkdiensten op televisie bij Omrop Fryslân

29 jun 2020 - 06:33

Er wordt gekeken of er een vervolg kan komen op de kerkdiensten die de afgelopen maanden op Omrop Fryslân zijn uitgezonden vanuit de Franeker Martinikerk. Het initiatief om kerkdiensten op tv uit te zenden, ontstond toen er nog veel beperkingen waren door het coronavirus en mensen niet naar de kerk konden. Afgelopen zondag was voorlopig de laatste dienst op televisie te zien.

Bij voorlopig de laatste dienst op televisie werd ook een baby gedoopt - Foto: Omrop Fryslân, Remco de Vries

"Vanaf het allereerste begin ben ik hierdoor geraakt", zegt classispredikant Wim Beekman. "Het is gewoon heel bijzonder dat Omrop Fryslân kerkdiensten heeft uitgezonden voor alle kerkmensen, die dat zeer hebben gewaardeerd."

Veel mensen hebben de kerkdiensten bekeken, weet Beekman. "In de hele provincie hebben mensen gekeken met vele tienduizenden tegelijk, maar u wil niet weten van hoeveel mensen buiten de provincie hebben meegekeken. Zelfs mensen uit Amerika." Uit die groep laten veel mensen nu weten dat ze het jammer vinden dat de kerkdiensten bij Omrop Fryslân stoppen.

De dominee in beeld - Foto: Omrop Fryslân, Remco de Vries

Vandaar dat er nu wordt nagedacht over een mogelijk vervolg. Predikant Beekman: "Ik heb met de hoofdredacteur van Omrop Fryslân afgesproken dat we gaan kijken of we een kerkelijke groep bij elkaar kunnen krijgen met alle kerken in Fryslân om te kijken of we vaker kerkdiensten kunnen gaan uitzenden. En daarbij heeft Omrop Fryslân toegezegd dat we de omroep mogen gebruiken."

(advertinsje)
(advertinsje)