Frustratie bij Tennisclub Dokkum over uitblijven besluit Harddraverspark

26 jun 2020 - 07:39

Tennisclub Dokkum moet nog langer wachten op zijn verhuizing. De club zit nu op het Harddraverspark in Dokkum, maar er zijn plannen om daar een recreatiegebied van te maken. De sportverenigingen die er nu zitten, moeten daarvoor verhuizen naar een andere locatie. De tennisclub had daar al mee ingestemd, maar de politiek is er nog niet over uit wat ze precies met het park wil.

It Hurddraverspark yn Dokkum - Foto: Google Street View

Er moet nu eerst nog eens naar het plan worden gekeken en dat betekent opnieuw vertraging. De tennisclub was echter al akkoord met de plannen. De vertraging zorgt dan ook voor grote frustratie bij voorzitter Gerard Timmerman: "Het is heel vervelend. We zitten al vanaf 2017 te wachten op een besluit van de gemeente."

Het plan voor de herinrichting van het Harddraverspark ligt er al sinds 2017. Timmerman: "Wij zijn vanaf 2017 met alle betrokkenen bezig om plannen te ontwikkelen, onder leiding van de gemeente en externe deskundigen." In 2018 lag er een viertal plannen voor het Harddraverspark en ook voor de nieuwe locatie bij het Tolhuispark. "Het was de bedoeling om die plannen te presenteren aan de gemeenteraad, maar ze nemen maar geen beslissing."

Investeringen uitstellen

Het uitstel zorgt bij de tennisclub voornamelijk voor veel ergernis omdat ze grote investeringen voor zich uit moeten schuiven. "Het is zonde om tienduizenden euro's te investeren in de wetenschap dat je binnen een paar jaar weggaat", legt Akkerman uit.

"We worden nu al voor het vierde jaar aan het lijntje gehouden en als ik de vergadering van donderdagavond mag geloven, wordt het in ieder geval 2021, 2022 of zou het zomaar 2023 kunnen worden voordat we eindelijk gaan verhuizen."

"Ik begrijp het niet zo goed meer"

Waarom er geen besluit wordt genomen, begrijpt Timmerman niet. Hij krijgt niet het idee dat de gemeenteraad er nu heel anders over denkt dan voor de fusie in 2019. De sportverenigingen hebben volgens Akkerman hun nek uitgestoken om plannen te maken en daar wordt nu niks mee gedaan.

"Er liggen plannen die worden gedragen door de betrokken sportverenigingen en passen binnen de kaders die de gemeente heeft vastgesteld. Die worden gewoon aan de kant geschoven. Ik begrijp het allemaal niet zo goed meer. "

Gerard Timmerman, voorzitter van Tennisclub Dokkum

(advertinsje)
(advertinsje)