Diemers in groepsapp Feyenoord: "Berghuis was de eerste die me welkom heette"

Er zijn niet veel Friezen die ooit voor het grote Feyenoord gespeeld hebben, maar sinds kort is Mark Diemers is er een van. Hij tekende afgelopen vrijdag een driejarig contract in De Kuip en verkoos die club boven FC Groningen, die hem ook wilde hebben. Gesprekken met Dick Advocaat, appjes van Steven Berghuis en haatberichten door een bericht op social media. Diemers vertelt er uitvoerig over in de nieuwe SportCast.
De podcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle vorige SportCasts terug te luisteren.

"Wereldclub"

De Leeuwarders is trots op zijn transfer naar Feyenoord. "Ik heb de afgelopen jaren keihard gewerkt en daarom is dit voor mij de ultieme beloning. Feyenoord is een wereldclub", vertelt Diemers. Wat hem ook trots maakt, is dat al zijn investeringen zich nu uitbetalen.
"Mijn vriendin heeft ook wel eens gezegd: 'doe eens normaal, doe eens rustig'. Maar, ik wil per se echt iets in mijn carrière bereiken. Zij staat daar natuurlijk 100 procent achter, alleen ik doe daar heel veel voor. Ik ga vroeg naar bed, eet goed en gezond. Nu zegt ze: 'ik begrijp heel goed wat je er allemaal voor hebt gedaan om hier te komen'. Daar ben ik het meeste trots op. Het is ook leuk dat heel veel mensen dat erkennen."

Groepsapp

Vrijdag werd Diemers gepresenteerd in Rotterdam en net daarna werd hij al toegevoegd aan de groepsapp van de eerste selectie. Steven Berghuis had zich in de media al positief over Diemers uitgesproken en dat deed hij in de groepsapp ook.
"Steven was de eerste die me welkom heette", fertelt Diemers. "Jens Toornstra ken ik al een hele tijd, daar heb ik ook veel contact mee gehad. Het is gewoon super leuk. Die jongens waren met de wedstrijden ook heel enthousiast naar me toe. Dat zegt me toch meer dan welke journalist of wie dan ook."
Hoog van de toren blazen doet Diemers niet. "Ik wil rustig binnenkomen. Ik ben niet iemand die denkt dat 'ie gelijk de man bij Feyenoord is, dat zou heel scheef zijn. Ik ga gewoon mijn stinkende best doen."
Uit een gesprek met trainer Dick Advocaat bleek dat hij zich moet richten op de positie van een van de twee aanvallende middenvelders van Feyenoord.
© Omrop Fryslân

SportCast

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber en Arjen de Boer praten je in de SportCast elke maandag bij over al het sportnieuws, met een interessante gast uit de sportwereld. De presentatie is in handen van Geert van Tuinen.