Carmen Peper wil licht in duisternis brengen met haar technomuziek

20 jun 2020 - 13:02

Zoveel vrouwelijke dj's zijn er niet, maar Carmen Peper uit Leeuwarden timmert flink aan de weg. Haar specialiteit is hardstyle techno.

Foto: Omrop Fryslân

"De nieuwe techno die ik draai heeft een melodisch kantje, waarmee je echt een verhaal kunt vertellen in je set", vertelt Carmen.

Ze ging als jong meisje al met haar ouders naar festivals. "Ze hebben me de scene laten zien. Vroeger was techno heel duister en nu is er een nieuwe stroming. Ik wil een combinatie maken en zo licht in de duisternis brengen, dat mensen hoop krijgen. Het is een rollende baslijn met harde kicks en daardoor heen zweefmuziek."

Het mooiste vindt ze het als ze ziet dat het publiek erin opgaat. "Als mensen gaan knuffelen, dan denk ik, ja ik heb het gemaakt."

DJ Carmen Peper

Oldehove

Optreden voor publiek kan nu niet in deze coronatijd, maar daar heeft ze een oplossing voor bedacht. "Andere dj's streamen live, maar omdat dat vanuit mijn woonkamer te doen. Ik wilde iets anders en het leek me vet om op de Oldehove te staan. Dat vond de torenwachter ook een fantastisch plan, maar we mogen nu de toren niet op in deze tijd."

Toen heeft ze iets anders gedaan. "Ik heb een set opgenomen op het dak van mijn ouders, die vlakbij de Oldehove wonen, dus die staat er alsnog op." Ze is van plan om een serie met 'rooftop' optredens te maken. "Op andere plekken in Friesland, want hier liggen mijn roots."

Het concert is online te zien en komt zaterdagavond om 20.30 uur op het YouTubekanaal van Carmen Lisa.

HEA! maakte eerder een reportage over Carmen:

HEA! DJ Carmen Lisa

(Advertentie)
(Advertentie)