Zelf fruit kweken populair in coronatijd: "Mensen zijn bang dat de winkels leeg raken"

18 jun 2020 - 20:23

De verkoop van fruitbomen is flink toegenomen de afgelopen tijd. Dat zegt fruitbomenkweker Johan Holtrop van De Melkemahoeve in Boarnwert. Holtrop zag zijn omzet in sommige producten bijna vijf keer groter worden.

Volgens Holtrop heeft de toegenomen verkoop verschillende oorzaken. Door de coronacrisis zitten veel mensen meer thuis en komen ze erachter dat dat saaie hek of die tuin met tegels eigenlijk helemaal niet zo mooi is om iedere dag tegenaan te kijken.

Daarnaast zijn mensen volgens Holtrop door de coronacrisis bang dat de winkels leeg raken en daarom dan maar zelf eten verbouwen. Ook denken steeds meer mensen na over wat ze eten en waar dat wegkomt. Ze willen weten wat ze in hun mond doen. Een eigen fruit- en groentetuin is dan natuurlijk het ultieme bewuste eten.

Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema

Omdat veel vakanties niet doorgaan, maar mensen wel vakantiegeld gekregen hebben, willen ze het uitgeven aan iets dat blijvend is. De keuze valt dan voor veel mensen op een boom. De bomen zijn niet goedkoop, dus dat extra vakantiegeld komt wel van pas.

Producten die het deze tijd goed deden waren volgens Holtrop de zogenoemde 'hoogstam'-bomen. Dat zijn hoge bomen waar je een ladder voor nodig hebt om het fruit te plukken.

(advertinsje)
(advertinsje)