Politie pakt drie Brabantse sloepdieven op in Sneek

18 jun 2020 - 15:49

De politie heeft woensdag in Sneek drie verdachten aangehouden op verdenking van het stelen van negen sloepen. De boten, met een totale waarde van ruim 300.000 euro, werden de afgelopen maanden gestolen uit Fryslân, Noord- en Zuid-Holland en Overijssel.

Foto: Politie.nl

De politie heeft op meerdere locaties in ons land doorzoekingen gedaan. Daarbij zijn een sloep en twee auto's in beslag genomen. In totaal zijn twee sloepen opgespoord, maar de overige zeven zijn nog spoorloos. Ze verdwenen uit diverse plaatsen, waaronder Woudsend en Jutrijp. In Wyns werd geprobeerd een sloep te stelen, zegt woordvoerder Ernest Zinsmeyer van de politie.

Een van de zaken werd begin deze maand behandeld in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Dat ging over een zaak uit Kampen. Naar aanleiding van de uitzending begon de zaak duidelijker te worden.

Brabantse verdachten

Er zijn woensdag drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 60-jarige man uit Oss, een 53-jarige man uit Den Bosch en een jongen van 16 jaar, ook uit Den Bosch. Zij zitten nog vast en worden verhoord. De recherche sluit niet uit dat er nog meer verdachten worden opgepakt.

De politie heeft voor het onderzoek samengewerkt met andere eenheden en de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid.

Ernest Zinsmeyer van de politie

Trefwoorden: 
politie Sneek diefstal sloep
(advertinsje)
(advertinsje)