Provincie wil 5 miljoen extra uittrekken voor coronasteun voor economie

09 jun 2020 - 19:42

De provincie trekt vijf miljoen euro extra uit om bedrijven en organisaties te steunen die door de coronacrisis worden geraakt. Het geld is bedoeld als aanvulling op de al genomen maatregelen van het Rijk en de gemeenten en provincies zelf.

Foto: Pixabay

Provinciale Staten besluit daar eind deze maand over. Daarna komt het geld zo snel mogelijk vrij. "Zo kunnen deze maatregelen nog in het tweede en derde kwartaal van 2020 worden uitgevoerd", zegt gedeputeerde De Rouwe.

Arbeidsmarkt, innovatie en vestigingsklimaat

Het geld gaat in grote lijnen naar de stimulering van de arbeidsmarkt (1,1 miljoen), stimulering van innovatie (1,9 miljoen) en het vestigingsklimaat (2 miljoen).

De provincie neemt elf maatregelen, zoals een aanvullende regeling om de cultuur in Fryslân te behouden, een open fonds om projecten van ondernemers te steunen en een vast bedrag voor bedrijven voor het begeleiden van (afstudeer)stages.

Ook voor specifieke doelgroepen

Een aantal maatregelen is daarnaast voor een specifieke doelgroep, zoals bijvoorbeeld voor de recreatie- en toerismesector, voor de cultuursector en voor dorpshuizen en sportverenigingen. Die specifieke doelgroepen kunnen ook gebruik maken van de brede regelingen.

Gedeputeerde Sander de Rouwe over het geld

11 extra coronamaatregelen van de provincie Fryslân - Foto: Provinsje Fryslân
(advertinsje)
(advertinsje)