Spelletjes in staf Cambuur: "Peter deed tok-tok in het gezicht van de vierde official"

08 jun 2020 - 17:14

Met assistent-trainer Pascal Bosschaart van SC Cambuur is er in de nieuwe SportCast een duizendpoot te gast. Naast dat hij voetbaltrainer is, kan hij ook best goed zingen en lijkt er nog een carrière als ondernemer in te zitten. Genoeg reden dus om bij te praten met de man die Henk de Jong en Sandor van der Heide in Leeuwarden assisteert.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle voorgaande SportCasts terug te luisteren.

Bevoorrecht

Sinds het afgelopen seizoen is Bosschaart in dienst bij Cambuur. Daarvoor was hij assistent-trainer bij IJsselmeervogels, ook van onder andere Van der Heide die toen hoofdtrainer was. Toch is het niet alleen door Van der Heide gekomen dat Bosschaart nu in Leeuwarden werkt. De Jong heeft hem benaderd. Het eerste seizoen beviel de Rotterdamse assistent-trainer heel goed. "Ik ben bevoorrecht dat ik met Henk en Sandor mag werken. Het mooie van onze staf is dat we allemaal weten wat we wel en niet kunnen. We kunnen elkaar op dingen aanspreken, zonder dat we ons direct aangevallen voelen."

Kip bij de vierde official

Dat de sfeer in de technische staf van Cambuur goed is, bewijst de anekdote die Bosschaart vertelt over de dag dat de club uit speelde tegen FC Eindhoven. Van der Heide en Bosschaart spelen het spelletje 'steen-papier-schaar' met keeperstrainer Peter van der Vlag. "Peter verloor die dag. We hebben hem de opdracht gegeven dat hij een kip nadoet, als we de vierde official een hand geven", vertelt Bosschaart.

Toen ze in het Jan Louwers Stadion aankwamen, liepen ze samen met de vierde official door de catacomben. "Dus ik tik Sandor aan en zei: we geven die man een hand. Eerst Sandor, toen ik en toen moest Peter wel mee. Dus hij doet midden in zijn gezicht: tok tok! Achteraf denk je bij jezelf: dat is niet heel slim", lacht Bosschaart. "Hij moest iedere keer dat de vierde official iets zei, een kip nadoen. De vierde official zei letterlijk: 'Waar heb ik dit aan verdiend?' En zo doen we steeds spelletjes. Koffie halen met steen-papier-schaar. We zijn van het opdrachten geven."

Foto: Orange Pictures

SportCast

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber en Arjen de Boer praten jou in de SportCast alle maandagen bij over al het sportnieuws, met een nieuwsgierige gast uit de sportwereld. De presentatie is in handen van Geert van Tuinen.

(advertinsje)
(advertinsje)