Dorpsstraat Vlieland voor een deel afgesloten: "Meer ruimte voor de terrassen"

08 jun 2020 - 13:19

De Dorpsstraat op Vlieland wordt vanaf deze week voor een groot deel afgesloten voor verkeer. De gemeente doet dat om de straat geschikt te maken voor het aantal toeristen dat deze zomer op het Waddeneiland wordt verwacht. Daarnaast komt met deze maatregel ruimte voor de terrassen in de Dorpsstraat.

Foto: Google Streetview

De Dorpsstraat op het eiland wordt voor een deel afgesloten om meer ruimte te maken voor voetgangers en terrassen. Dat betekent dat er fietsenstallingen komen waar de fietsen kunnen staan. "En wat meer ruimte voor de terrassen", vertelt wethouder Dick Visser van gemeente Vlieland. "Ook geen hele grote uitbreidingen, maar dat iedereen onder de huidige maatregelen toch uit de voeten kan."

Wandelpromenade

's Ochtends is de straat nog toegankelijk, maar na twaalf uur 's middags niet meer. Dat heeft te maken met de bevoorrading van de winkels en de eilanders die nog boodschappen willen doen. "Vlielanders die boodschappen willen doen op de fiets of op de scootmobiel hebben ruimte om dat 's ochtends te doen. Dus dat kan allemaal voor twaalven en na twaalven maken we er een wandelpromenade van."

De wethouder is wel bezorgd over de capaciDe wethâlder hat wol noed oer de kapasiteit op de fearboaten nei Flylân by Rederij Doeksen. "Dat is op dit moment echt nog wel een behoorlijk probleem. Het is nog steeds niet inzichtelijk wat de capaciteit voor de seizoenmaanden, juli en augustus, zijn." De gemeente hat eltse wike oerlis mei Rederij Doeksen. "Er wordt bij Doeksen hard gewerkt aan oplossingen, maar wat ons betreft wordt het hoog tijd dat dat ook inzichtelijk wordt."

Wethouder Dick Visser van gemeente Vlieland over de plannen met de Dorpsstraat

(advertinsje)
(advertinsje)