Prokkelweek dit jaar langer dan normaal vanwege coronavirus

08 jun 2020 - 09:43

Maandag begint de Prokkelweek. De Prokkelweek is een week om mensen met en zonder verstandelijke beperking samen te brengen. Door de coronamaatregelen wordt er gewerkt met een aangepast programma, dat dit jaar langer duurt dan normaal. Ook in de zomer zijn er nog volop activiteiten om mensen met en zonder beperking kennis te laten maken.

Foto: Omrop Fryslân

Rebekka Houwer is van Talant, een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking onderdak en zorg biedt en ook meedoet aan de Prokkelweek. "We doen er alles aan om ondanks de coronacrisis de verbinding te zoeken. We doen dit jaar veel meer online. En er is iedere dag een koffietijd-uurtje om 10.00 uur. Mensen kunnen dan met elkaar praten over wat ze meemaken. We zoeken dat soort activiteiten om de verbinding te behouden."

Vorig jaar won Talant de Gouden Prokkel, omdat ze met diverse activiteiten de verbinding zocht tussen mensen met en zonder beperking. Dat is nog steeds hard nodig, vindt Houwer. "Je merkt dat mensen zonder beperking geen of een heel klein netwerk hebben. Met de Prokkelweek proberen we dat netwerk te vergroten. We zien deze ene week als voorbeeld voor de rest van het jaar om een netwerk te bouwen tussen mensen met en zonder beperking. Dat blijft nodig."

Rebekka Houwer van Talant over de Prokkelweek

(Advertentie)
(Advertentie)