Beschonken man rijdt over hand van vriendin in Twijzelerheide

03 jun 2020 - 06:29

Aan de Bjirkewei in Twijzelerheide heeft dinsdagavond een opmerkelijk incident plaatsgevonden. Voor de plaatselijke kroeg werd een vrouw over haar hand gereden door haar eigen vriend. Ze raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Foto: De Vries Media

De man was samen met zijn vriendin in een café in het dorp geweest. Op een gegeven moment kregen de man en vrouw ruzie. De man, die op dat moment een te hoog alcoholpromillage in zijn bloed had volgens de blaastest van de politie, wilde wegrijden met zijn auto.

De vrouw probeerde de man tegen te houden en hield het portier vast. Volgens een getuige gaf de bestuurder gas, de vrouw werd meegesleurd door de auto en de auto reed over haar hand. De vrouw is door het ambulancepersoneel ter plaatse gecontroleerd en overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

De man is door de politie aangehouden voor rijden onder invloed van verdovende middelen. Hij is overgebracht naar het bureau, om te onderzoeken of hij onder invloed was van andere verdovende middelen.

(Advertentie)
(Advertentie)