Omrop stopt met dagelijke coronaliveblog en vlogserie 'Berjochten út it hert'

Langzamerhand worden overal de coronamaatregelen verruimd en is er steeds meer 'gewoon' nieuws. Voor de redactie van Omrop Fryslân is dat een reden om op te houden met de dagelijkse liveblogs op de website en de Omrop-app. Er komt ook een einde aan de vlogserie 'Berjochten út it hert'.
Kompilaasje Berjochten ut it hert
Sinds de eerste coronabesmetting in Fryslân, op 10 maart 2020, werd bijna elke dag een liveblog bijgehouden in het Fries en Nederlands. Daarin stond een overzicht van alle ontwikkelingen rondom het virus in de provincie, maar ook daarbuiten. De liveblogs werden goed gelezen, ze zijn miljoenen keren bekeken op de website en de app.
Uiteraard blijft de redactie het nieuws over de coronacrisis op de voet volgen met berichten op de website, app, radio en televisie. Als er aanleiding toe is, komt er weer een liveblog. Maar voorlopig staat het laatste liveblog gepland voor 1 juni, de dag waarop de horeca de deuren weer mag openen.
Er komt ook een eind aan de coronareeks 'Berjochten út it hert'. Negen weken lang hebben 32 Friezen uit de hele provincie videodagboeken bijgehouden. Ze lieten zien welk effect het coronavirus op hun leven heeft, want iedereen beleeft de coronatijd op zijn of haar eigen wijze.