Spelers Heerenveen zoeken steun van supporters

30 Mei 2020 - 14:16

Of er komend seizoen mensen op de tribune zullen zitten in het Abe Lenstrastadion is nog onzeker, maar de spelers en staf van SC Heerenveen waren de afgelopen dagen druk bezig om de supporters over te halen hun seizoenkaart wel te verlengen. Op de laatste dag van die campagne gingen aanvaller Chidera Ejuke en jeugdtrainer en oud-speler Wilco Hellinga langs bij seizoenkaarthouders in Nieuwe- en Oudehorne.

"Als de supporters niet naar ons kunnen komen, dan komen we naar hen", zegt jeugdtrainer en oud-speler Wilco Hellinga. "Het is voor iedereen een moeilijke tijd, ook voor SC Heerenveen. Het zou daarom mooi zijn als de fans ons ook in deze periode blijven steunen."

De club is de laatste dagen bij 1.500 adressen in Fryslân geweest en heeft afgelopen woensdag ook nog eens 1.000 mensen telefonisch benaderd. De club hoopt dat het aantal verlengde seizoenkaarten daardoor de komende dagen zal oplopen tot 4.000. Tot nu toe heeft Heerenveen 3.600 kaarten verkocht.

Chidera Ejuke met een Heerenveen-supporter - Foto: Omrop Fryslân, Lars de Leeuw

Ejuke heeft zijn eigen tactiek om de mensen over te halen hun seizoenkaart te verlengen. "Ik vertel ze hoe belangrijk het is voor de club en voor de spelers, dat ze ons steunen", zegt de aanvaller, die nog nooit in Nieuwehorne was geweest. "Het is mooi om op deze manier nieuwe plekken te zien. Het is mooi hier.

Gouden en zilveren kaart

De supporters van Heerenveen kunnen kiezen tussen een gouden en een zilveren seizoenkaart. Als een supporter kiest voor de gouden optie krijgt hij of zij geen restitutie als er door het coronavirus wedstrijden zonder publiek plaatsvinden. Supporter krijgen echter wel andere voordelen, zoals korting op een wedstrijdshirt.

Bij de zilveren optie komt de club de supporter tegemoet tot 50% van het betaalde bedrag, wanneer wedstrijden door het virus zonder publiek zijn. Tot nu toe heeft maar vijftien procent van de fans voor deze optie gekozen, en gaat 85 procent dus voor de gouden optie.

Ferslachjouwer Lars de Leeuw ging met jeugdtrainer Wilco Hellinga en spits Ejuke mee

(advertinsje)
(advertinsje)