VVV springt in de bres met ticketsysteem voor musea

29 maaie 2020 - 13:19

Het Kazemattenmuseum, het Woudagemaal, Museum Joure, Museum Sloten, Fries Scheepvaartmuseum, Museum Hindeloopen, Hannemahuis Harlingen, Museum Heerenveen en bezoekerscentrum Mar & Klif. Allemaal maken ze gebruik - of gaan ze gebruik maken - van een ticketsysteem van VVV Waterland in Friesland. Volgens de VVV-directeur zaten organisaties met de handen in het haar toen er ineens een online systeem moest komen om boekingen te reserveren.

Museum Joure - Foto: Omrop Fryslân, Sian Wierda

Museum Joure heeft intussen de eerste online tickets al verkocht. Dat zal na deze coronatijd vaker gebeuren, denkt Iris Nutma van het museum. "Tot voor kort ging je voor een regionaal museum als dat van ons, geen kaartje boeken. Maar ik denk dat door deze coronaperiode het boeken van online tickets veel normaler wordt. En als mensen daar eenmaal aan gewend zijn, zal dat ook vast blijven."

Gezamenlijk oppakken

Zij vindt het mooi dat het gezamenlijk met de VVV en andere organisaties kan worden opgepakt. Zo kunnen alle organisaties elkaar versterken en de regio beter op de kaart zetten. VVV-directeur Floriaan Zwart zegt: "Er was al langer de wens om musea, maar ook rondvaarten, stadswandelingen en aanbod van ondernemers online boekbaar te maken en te verbinden in arrangementen. Door de coronacrisis slaan we hier nu versneld een grote slag."

(advertinsje)
(advertinsje)