Weer fysieke audities voor musical De Tocht, met proefpubliek

28 Mei 2020 - 07:55

Een musical-auditie met publiek, dat komt niet vaak voor. Maar bij de auditie voor de hoofdrolspelers voor musical De Tocht kan het. Het publiek bestaat uit mensen met een zogenoemd startbewijs voor de musical over de Elfstedentocht. Na de online audities wil de organisatie nu weer fysiek bijeen komen.

Foto: Omrop Fryslân

De komende audities zijn niet meer digitaal, zoals men eerder deed bij De Tocht. "In april hebben we wel online audities gedaan, dat was erg bijzonder en we hadden veel aanmeldingen. Maar nu willen we ook weer de energie voelen van mensen die echt aanwezig zijn. We zitten erg op de RIVM-regels en maken nu een plan rond: dus de tweede auditieronde zal wel fysiek zijn", zegt Foppe van der Veen van De Tocht.

Uiteindelijk zijn er zes hoofdrollen, maar er zijn ook mensen nodig die in het grotere ensemble komen. "Zij kunnen bijvoorbeeld ook een rol overnemen bij ziekte, dus wij zoeken minstens 12 acteurs. Het kan zomaar zijn dat iemand z'n voet breekt, dan moet je wel een ander kunnen inzetten."

Ambassadeur

"De Elfstedentocht is niet van ons als productieteam, maar van heel Nederland. Wij vinden het dus belangrijk dat iedereen kan meedenken. We hebben 45 auditanten geselecteerd die al heel goed zijn en ook goed om het publiek moeten overkomen. Het publiek dat zal worden uitgenodigd, daar willen we van weten of ze geraakt worden," zegt Van der Veen. Het zijn een soort tickets voor een try-out. "De mensen die zo'n ticket hebben zijn een soort ambassadeurs, ze kunnen zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat en mogen ook meedenken over het decor." In oktober moet de voorstelling te zien zijn.

Foppe van der Veen van De Tocht

(advertinsje)
(advertinsje)