liveblog | 28 mei 2020

Coronanieuws 28 mei: 'Help de Waddeneilanden'; optimisme over toerisme deze zomer

Volg hier het laatste nieuws over het coronavirus.
Laatst bijgewerkt: 2 november 2020, 16:51 uur
22:30

Einde van dit liveblog

We zijn aan het einde gekomen van dit liveblog van donderdag 28 mei over het coronavirus. Iedereen bedankt voor het volgen en graag tot vrijdag. Dit was het belangrijkste nieuws van de dag:
© Shutterstock
22:12

'Waddeneilanden hebben dringend hulp nodig om leefbaar te blijven'

Er moet snel wat gebeuren om de Waddeneilanden te redden. Dat zei burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog donderdag bij het werkbezoek van Koningin Máxima aan Texel. Volgens Van Gent zitten de eilanden in grote problemen nu het toerisme op de eilanden deels wegvalt. Van Gent, voorzitter van het samenwerkingsverband De Wadden, heeft Máxima gevraagd ambassadeur van de Waddeneilanden te zijn in Den Haag.
© ANP
20:50

Rijbewijzen langer geldig

Rijbewijzen die tussen 1 februari en 31 augustus verlopen, blijven zeven maanden langer geldig. Dat geldt ook voor rijbewijzen die vanwege medische aandoeningen ieder jaar of om de drie jaar verlengd moeten worden. Minister van Nieuwenhuizen roept in een verklaring mensen met zo'n rijbewijs wel op "om goed na te denken of het wel verstandig is de weg op te gaan voordat hun medische keuring en de beoordeling van de rijvaardigheid hebben plaatsgevonden".
© Omrop Fryslân
20:41

Videodagboek: "Ik ben veel thuis geweest, voor mij is dat helemaal nieuw"

Paralympisch wielrenner Tristan Bangma laat in zijn vlog zien hoe hij thuis virtueel fietst met een laptop, computer en natuurlijk een fiets. Er wordt gemeten hoeveel kracht hij levert en dat bepaalt dat hoe snel hij gaat. Op zijn televisie ziet hij dan ook een route, hierdoor wordt training voor hem een stuk makkelijker.
© Omrop Fryslân
18:13

Toeristische ondernemers optimistisch over zomer, ondanks corona

Toeristische ondernemers in Fryslân zijn optimistisch over de zomer, ondanks de coronacrisis. Ze hadden een slechte start van het seizoen, maar het begint nu te lopen. De meeste mensen in Nederland gaan in eigen land op vakantie en dat is te merken. Maar buitenlandse toeristen komen niet, aldus directeur Martin Cnossen van marketingorganisatie Merk Fryslân.
17:29

32 doden, 182 positieve tests

Er zijn donderdag 32 mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus. Ook zijn 182 mensen positief getest op het coronavirus. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest of overleden, maar ook daarvoor.
© Shutterstock