'Belangrijke speelster' Hoekstra kon naar het buitenland, maar blijft bij SC Heerenveen

Tiny Hoekstra speelt ook komend seizoen bij SC Heerenveen. De aanvalster kon naar het buitenland, maar kiest er vanwege haar studie voor om haar contract bij de Feanster froulje te verlengen. Dinsdagochtend ondertekende ze haar nieuwe contract, na de training. Ook Wiëlle Douma blijft langer.
Tiny Hoekstra:
Tiny Hoekstra
Vorige week maakte Heerenveen al bekend dat er vijf nieuwe meiden overkomen van andere clubs. Eerder al werden de contracten van verschillende spelers verlengd. Daar komt die van Hoekstra nu dus bij. Met name vorig seizoen beleefde ze een topjaar, waarin ze veel doelpunten maakte en zelfs topscorer van de eredivisie werd.

Thuisstudie afmaken

Dat leidde ertoe dat er belangstelling was uit onder andere Scandinavië en Amerika. Maar, zegt Hoekstra: "Ik moet ook denken aan de toekomst en kan niet alleen aan het voetbal denken. Ik kan mijn thuisstudie combineren met het voetballen bij Heerenveen. Ik denk dat het een goede situatie is voor mijn maatschappelijke carrière in de toekomst."
Er ligt voor Hoekstra ook komend seizoen weer een belangrijke rol bij de Feansters. Ze is nog maar 23 jaar, maar hoort wel bij de routiniers. "Ik ben wel één van de belangrijke speelsters. Er komen best wel veel jonge speelsters bij. Ik denk dat wij, met nog een aantal andere speelsters, wel belangrijk kunnen zijn voor hun toekomst. We kunnen ze goed opvangen en dan komend seizoen zien hoe we in een team zijn."
Voorzitter Jessica Roosenburg en trainer Roeland ten Berge:
Roosenburg en Ten Berge
Trainer Roeland ten Berge is blij dat hij ook komend seizoen weer over Hoekstra kan beschikken. "Ze heeft veel snelheid, dat is gewoon een wapen. Daarnaast heeft ze individueel een actie, scoort ze makkelijk en ze is heel fijn in de groep. Het is een fantastisch mens om mee te werken, altijd gedreven en ambitieus. Dat zijn hele fijne punten, niet alleen voor mij als trainer, maar ook voor de groep."

"Op en top Friese club"

Daarnaast is het voor de voetbalvrouwen van SC Heerenveen belangrijk om een Friese topspeelster in de ploeg te hebben, zegt voorzitter Jessica Roosenburg. "We zijn een op en top Friese club. Dus het is wel heel fijn dat we meiden en vrouwen uit Fryslân op het veld hebben staan. Daar hechten we wel veel waarde aan. Tiny is natuurlijk super ervaren en dat is ook lekker voor de ploeg, want we hebben best wel een jonge groep."
Bekijk hier de reportage:
Gefolgen Hearrenfeanfroulju