PODCAST: 'De weddenskip'

De rillingen lopen je over de rug van deze spannende verhalen. 'Bonkerak' is een reeks van twintig volksverhalen die zijn bewerkt tot hoorspellen. Iedere week een nieuw volksverhaal uit Fryslân of daarbuiten. In deze achtiende Bonkerak kun je luisteren naar het verhaal 'De weddenskip'.

Aflevering 18: De weddenskip

Drie mannen zitten in de herberg van Goingarijp te zwetsen. Ze hebben het over een vaart bij Goingarijp, de Lykfeart. Klaas, die nog niet zo lang in het dorp woont, wil weten hoe ze op die naam zijn gekomen. En één van de andere mannen vertelt een verhaal over een een lijk dat alle jaren in de vaart dreef tot de moordenaar van het lijk werd gevonden. Klaas gelooft er niets van. Hij gelooft niet in spoken en andere vreemdigheden. Dan sluiten ze een weddenschap af: Klaas moet om 12 uur 's nachts een doodshoofd uit het doodgravershokje bij het kerkhof halen en naar de herberg brengen...
Bonkerak is een podcastserie van Omrop Fryslân. Volksverhalen die spelen in Fryslân, Schotland, Ierland, Frankrijk en Amerika zijn bewerkt tot hoorspellen. Het zijn allemaal volksverhalen met een duister laagje: spannend, mysterieus en horrorachtig. Twintig weken lang komt er iedere vrijdag een nieuwe uitzending online op de website van Omrop Fryslân, in jouw podcast-app en op Spotify.
Kijk voor meer informatie en alle andere afleveringen van Bonkerak op omropfryslan.nl/bonkerak.