Ondernemer Nils Ester heeft het wel druk in coronatijd: "Sinterklaas en de kerstdagen zijn er niks bij"

23 maaie 2020 - 15:40

Veel winkeliers hebben het lastig door de coronacrisis. Maar tegen alle verwachtingen in heeft Nils Ester van de Modelshop in Oudega (Smallingerland) het heel druk. De omzet die Ester draait is zelfs hoger dan met Sinterklaas en de kerstdagen.

"Ik heb tegen de verwachtingen in een omzet gedraaid waar de kerstdagen niks bij zin. Na een paar dagen moest ik toch personeel optrommelen, het was echt niet te doen", vertelt de winkelier.

Dat het zo druk is bij de Modelshop komt omdat veel mensen nu thuis zitten. "Iedereen heeft niks te doen. Een bouwpakket is dan mooi. Ook radiografische auto's zijn niet aan te slepen. Er zijn ook veel nieuwe klanten bijgekomen, mensen die een nieuwe hobby zoeken. Of ze hebben de zolder opgeruimd en komen dan weer een modelauto tegen."

Nils Ester fan de Modelshop yn Aldegea - Foto: Omrop Fryslân, Lennie Bronsveld

Vorige week stond ik hier voor de deur in de rij, zo druk was het.

Vaste klant van Nils Ester

Zo nu en dan moet Ester ook wel eens 'nee' verkopen. "Sommige bouwpakketten komen uit Italië, dat levert dan problemen met de levering op. Omdat daar het coronavirus zo zwaar is." En ook al gaat het financieel hartstikke goed, toch hoopt Ester dat de lockdown snel weer over is. "Het is wel hartstikke mooi in deze slechte tijd. Voor de meeste ondernemers is het niet leuk, dat gaat me wel aan. Ik hoop dat we snel naar het oude normaal kunnen."

Nils Ester van de Modelshop in Oudega

(advertinsje)
(advertinsje)