Turnbondscoach Gerben Wiersma blijft langer: "Ook in gesprek over volgende cyclus"

23 Mei 2020 - 13:09

Het contract van turnbondscoach Gerben Wiersma is met een jaar verlengd. De Grouster lag vast tot en met het einde van dit jaar, maar omdat de Olympische Spelen met een jaar zijn uitgesteld, zou turnbond KNGU het contract met een jaar verlengen. Maar daar blijft het mogelijk niet bij. Wiersma praat met de bond ook al over de periode in de aanloop naar de Spelen van 2024.

Bondscoach Gerben Wiersma met Celine van Gerner en Sanne Wevers - Foto: Orange Pictures

Dat Wiersma langer aanblijft als bondscoach, had hij eigenlijk wel verwacht. "Ja, wel min of meer. We hebben ons een halfjaar geleden geplaatst voor de Spelen met het team. Nu is het uitgesteld, dus zie je bij de meeste bonden wel dat ze zo'n actie ingezet hebben", doelt Wiersma op het langer aanblijven van veel coaches.

De Olympische Spelen in Tokio, die nu voor volgend jaar op het programma staan, zijn mogelijk niet de laatsten die Wiersma als bondscoach meemaakt. Het zou zomaar kunnen dat hij er ook in 2024 in Parijs nog bij is. "We zijn ook in gesprek over de volgende cyclus. Er is allang een route naar Parijs uitgezet. In dat opzicht rijd ik op twee sporen. Er verandert eigenlijk niet veel voor mij."

Voor Wiersma en de Nederlandse turnsters is het nu zaak om zo snel mogelijk weer op niveau te komen. Waar in andere landen de turners grotendeels door konden gaan, heeft de Nederlandse ploeg een aantal weken stilgezeten. "We hebben een regel dat je drie keer zo lang bezig bent om weer op niveau te komen. Dus we hebben nu drie tot vier weken stilgezeten. Dan heb je zomaar twee maanden nodig om op het niveau te komen dat je eerder had."

Turnbondscoach Gerben Wiersma

(Advertentie)
(Advertentie)