Ontvangstcomité bij de Bonkefeart voor Syb en Henk

22 Mei 2020 - 06:44

Een ontvangstcomité van zo'n dertig mensen stond zanger Syb van der Ploeg en schaatser Henk Angenent donderdagavond op te wachten bij de Bonkefeart bij Leeuwarden. Oud-voorzitter Henk Kroes van De Friesche Elf Steden zette de laatste stempel. De mannen fietsten langs de elf steden en Syb trad elf keer op bij een verpleeghuis.

Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena

Gedeputeerde Avine Fokkens, die donderdagochtend ook bij de start was, stond ook bij de finishgroep, net als muzikanten Wiebe Kaspers en Piter Wilkens, die Van der Ploeg en Angenent toezongen bij het kunstwerk van het Elfstedenkruisje.

Van der Ploeg en winnaar van de laatste Elfstedentocht in 1997 Henk Angenent, waren de ochtend van Hemelvaartsdag om zeven uur begonnen vanuit Leeuwarden bij de Swettehaven. Ze waren net wat later dan gepland terug van hun fietstocht langs de Friese elfsteden. Om ongeveer half tien kwamen de mannen aanfietsen.

Henk Kroes: "Een topprestatie"

Onderweg gaf Syb van der Ploeg bij elf verpleeghuizen een optreden van ongeveer een half uur om de bewoners te steunen. De optredens werden goed gewaardeerd, volgens de mannen. Henk Kroes vond het een topprestatie van Syb van der Ploeg, die combinatie van de Elfstedentocht fietsen en elf optredens geven.

Syb mist het optreden

Syb zegt in een reactie tegen Omrop Fryslân dat hij het optreden erg mist. Door de coronacrisis kan hij niet meer optreden. Voor Henk Angenent was het een Elfstedentocht die hij niet snel zal vergeten.

Luister naar de reportage op de finish van verslaggever Onno Falkena

Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena
(Advertentie)
(Advertentie)