liveblog | 19 mei 2020

Coronanieuws 19 mei: Kabinet vervolgt verdere verruiming vanaf 1 juni

In dit liveblog melden wij het laatste nieuws over het coronavirus.
Laatst bijgewerkt: 2 november 2020, 16:38 uur
dinsdag 19 mei 2020
23:00

Einde van dit liveblog

We zijn aan het einde gekomen van dit liveblog van dinsdag 19 mei. Dit was het belangrijkste nieuws:
Bedankt voor het volgen!
22:05

SC Heerenveen biedt seizoenkaarthouders mogelijkheid voor compensatie

SC Heerenveen zal haar seizoenkaarthouders komend seizoen financieel tegemoetkomen als er wedstrijden zonder publiek gespeeld moeten worden. Dat meldt de club op haar website. Nadat het kabinet dinsdagavond sommige maatregels versoepeld heeft, begon de voetbalclub met de seizoenkaartcampagne. De Feansters noemen de huidige periode zonder betaald voetbal 'bizarre tijden.'
21:38

Basisonderwijs mag weer helemaal open

Vanaf 8 juni gaan basisscholen weer helemaal open. Dat maakte premier Rutte dinsdag bekend. Het basisonderwijs is er blij mee, zegt Mirjam Holwerda, directeur onderwijsteam bij Gearhing.
21:09

Gemengde reacties bij horeca-ondernemers

Er moet meer maatwerk voor de horeca komen. Dat zegt horeca-ondernemer Theo op de Hoek van Strandhotel Vigilante in Makkum in reactie op de versoepelingen van het kabinet voor de horeca. Restaurant-eigenaar Joris Hagting van Aan de Gracht in Sneek is echter wel heel positief over de versoepelingen. "Er is sprake van enorme opluchting bij mij", zegt hij.
20:55

Veel bedrijven nog in onzekerheid over versoepelingen coronamaatregelen

Hoewel de aankondiging van de nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen sommige ondernemers wel wat duidelijkheid geeft, blijven veel andere bedrijven in onzekerheid. "Er zijn nog heel veel ondernemers die niet weten hoe het komt", zegt Piet Fortuin van vakbond CNV.
20:09

Reactie Buma op de persconferentie

Reaksje Buma op de parsekonferinsje