Inschrijving voor Fries songfestival Liet 2020 begonnen

18 Mei 2020 - 15:45

De inschrijving voor het Fries songfestival Liet 2020 is deze week 'gewoon' begonnen. Muzikanten die mee willen doen, kunnen voor 1 juli een lied insturen. Het lied moet in het Fries of in een Friese streektaal geschreven zijn. De finale van het festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 6 november in Poppodium Neushoorn in Leeuwarden.

Stonecrobs won Liet in 2018 - Foto: Albert Jensma, Omrop Fryslân

Het songfestival heeft dit jaar één voorwedstrijd. Uit alle inzendingen beoordeelt een vakjury welke twaalf liedjes zich hiervoor kwalificeren. Na live-optredens bij Omrop Fryslân blijven er, met hulp van een digitale stemming onder het Friese publiek, 8 acts over voor de finale. Twee daarvan worden door het publiek aangewezen, de andere zes door de vakjury.

Wel of niet publiek?

Vanwege de coronacrisis is het nog onzeker of er publiek bij de finale aanwezig mag zijn. "Het heeft natuurlijk onze voorkeur dat de deelnemers kunnen spelen voor een volle zaal. Maar mocht dat onverwacht niet mogelijk zijn, gaan we ervoor zorgen dat iedereen de finale thuis kan volgen", aldus voorzitter Gerard van der Veer van Liet.

Inschrijven voor Liet 2020 kan via de website www.liet.frl.

(advertinsje)
(advertinsje)