Ook kleinere pontjes varen weer: wel met maximaal vier personen per keer

15 maaie 2020 - 20:11

Veel kleinere pontjes in Fryslân beginnen deze maand weer met varen. Watergemeenten De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân laten de wandel- en fietspontjes vanaf 20 mei weer te water. Wel zijn er verschillende coronamaatregelen getroffen.

Het pontje over de Skarster Rien van Joure naar Boornzwaag - Foto: Omrop Fryslân, Sian Wierda

Gemeente De Fryske Marren zegt het de komende dagen te regelen met de pontschippers. Op die manier moet er vanaf het hemelvaartweekend weer gevaren worden op de normale dienstregeling. Op de kleine pontjes is plaats voor maximaal vier personen. Dat zal met speciale vakken worden aangegeven, zodat er 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Ook in de wachtrij op de wal moet 1,5 meter afstand worden gehouden. De gemeente schrijft dat passagiers ook op een veilige manier kunnen betalen.

Ook in Zuidwest-Fryslân geldt vanaf 20 mei de zomerdienstregeling. Ook hier geldt: 1,5 meter afstand houden en maximaal vier personen aan boord. Gemeente Smallingerland liet weten dat vanaf maandag het pontje De Grietman weer zal varen: zeven dagen per week over de Wide Ie-Grietmansrak.

Ook op grotere ponten gelden coronamaatregelen, zoals op de pont noordelijk van Langweer - Foto: Omrop Fryslân, Sian Wierda
(advertinsje)
(advertinsje)