Sporters van de Week: Hester en Marrit Jasper

Het is nogal rustig in de sportwereld. Zo ook in de Duitse volleybal Bundesliga. Toch hebben de zusjes Jasper wel nieuws. Ze volleyballen volgend jaar beide voor een nieuwe club. Hester Jasper maakt een toptransfer naar Stuttgart. Marrit Jasper verlaat na vier jaar Duitsland.
Repo Jaspers
Marrit Jasper is nu vier jaar bezig in Duitsland. Eerst bij Suhl, daarna in Dresden en de laatste twee jaar in Aken. "Ik ken deze competitie nu wel. Het is tijd voor een andere uitdaging." Marrit kan echter nog niet vertellen welke club. "Die afspraak ligt er met mijn nieuwe club. Ik kan wel zeggen dat ik Duitsland verlaat. En dat het een niveau hoger is."
Jasper viel vlak voor het Olympisch kwalificatietoernooi af bij het Nederlandse team. Nederland plaatste zich niet voor de Spelen, maar Marrit hoopt wel dat ze straks weer geselecteerd wordt. "Het is even afwachten wat voor wedstrijden er komen. De Spelen zijn natuurlijk een jaar uitgesteld. De vraag is dan ook wat andere internationals gaan doen, wat het eerstvolgende belangrijke toernooi wordt. Het WK in 2022 is in Nederland. Daar wil ik natuurlijk wel graag bij zijn."

Personalia

Clubs:

Prijzen:

Marrit Jasper
Hester Jasper kan wel vertellen waar ze volgend jaar speelt. Ze verhuist van VFB Suhl naar Allianz MTV Stuttgart. Die ploeg werd vorig seizoen kampioen en stond tweede toen het seizoen werd stilgelegd. Een toptransfer voor de nog maar 19-jarige Hester. "Ja, zo zie ik dat ook. Het is een grote stap. Als jezelf bij Suhl speelt, dan kijk je tegen Stuttgart op."
De vraag is in zo'n topteam altijd wel hoeveel tijd ze krijgt. "De kans bij zo'n topteam dat je gaat spelen, is wel kleiner. Maar als je zo'n uitdaging krijgt, dan is dat alleen maar mooi. Ik ben nog jong. Als ik niet veel speel, leer ik hoe dan ook nog veel van mijn ploeggenoten."

Personalia

Clubs:

Prijzen:

Hester Jasper