Roozemond: "Financiële situatie SC Heerenveen minder nijpend dan bij Groningen"

12 Mei 2020 - 17:36

Sportclub Heerenveen geeft seizoenskaarthouders in eerste instantie geen financiële compensatie voor het mislopen van de laatste drie thuiswedstrijden. Die wedstrijden gingen door het coronavirus niet door. Seizoenskaarthouders die gecompenseerd willen worden, kunnen een voucher krijgen: een extra kaartje voor een wedstrijd komend seizoen.

Heerenveen had nog thuiswedstrijden op het programma staan tegen RKC, Emmen en PSV. Die gaan niet door. En voor komend seizoen is het nog maar de vraag hoe het komt: wanneer is de eerste wedstrijd en wanneer kan er weer publiek bij de wedstrijden zijn? Toch kunnen supporters nu al een seizoenskaart verlengen of aanvragen voor komend seizoen. "Dat is de loyaliteit waar we het altijd over hebben", zegt voorzitter Cees Roozemond.

Naam op 'wall of fame'

Mensen die voor komend seizoen een seizoenskaart nemen, krijgen een voucherboekje en ze kunnen hun naam op de 'wall of fame' krijgen, als ze dat willen. "Dan worden ze gekenmerkt als supporter die de club steunde in een moeilijke tijd. We laten zien dat we de fans hard nodig hebben."

Foto: Omrop Fryslân

Als mensen niet zo'n voucher willen hebben voor komend seizoen en toch gecompenseerd willen worden, dan gaat Heerenveen kijken naar een andere tegemoetkoming. "Maar normaal gesproken krijgen ze een voucher voor een wedstrijd, wanneer er weer kan worden gevoetbald."

Toch zal de economische crisis ook bij sommige supporters te voelen zijn, die zich dan een seizoenskaart minder goed kunnen veroorloven. "We kunnen niemand verplichten om een seizoenskaart te kopen. We rekenen op loyaliteit, maar ik kan me voorstellen dat het mensen nu ook minder goed uitkomt. Dat heeft natuurlijk wel financiële consequenties voor de club, juist nu we het ook moeilijk hebben."

Niet zo erg als bij Groningen

Zo erg als bij FC Groningen is het echter nog niet, zegt Roozemond. Groningen ontslaat elf medewerkers om de coronacrisis te overleven. Volgens Roozemond gebeurt dat bij Heerenveen eerst nog niet. "Je kunt helaas niets uitsluiten, maar onze situatie is wel minder nijpend dan hoe dat klaarblijkelijk bij FC Groningen is."

(advertinsje)
(advertinsje)