Sportschool zet apparaten buiten, zodat er toch gesport kan worden

11 Mei 2020 - 21:44

Sportscholen moeten in verband met de coronamaatregelen tot 1 september de deuren gesloten houden. In Goutumer sportschool heeft tóch een manier gevonden om nu al open te kunnen. Door een aantal apparaten buiten te zetten en met een reserveringssysteem kan er toch bij Bodyshape gesport worden. Eigenaar Peter Wijnsma: "Het had ook niet langer moeten duren."

Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

"We hadden eigenlijk wel verwacht dat we nu alweer open zouden kunnen. 1 september was een grote tegenvaller", legt Wijnsma uit. Vanaf maandag mag er wel weer buiten gesport worden. Daarom bedacht de sportschool een creatieve oplossing: de sportschool naar buiten verplaatsen.

Het terrein achter de sportschool is compleet afgesloten met linten. Bezoekers kunnen maar een kant oplopen, zodat ze elkaar niet tegen het lijf lopen. Daarnaast moeten ze reserveren om een plaatsje te bemachtigen. Elk uur kunnen er negen mensen terecht.

Wijnsma: "In de zomermaanden kun je hier sowieso buiten fitnessen. We kunnen lang niet alles doen dat we binnen kunnen, maar we zijn wel heel blij dat we dat al hadden. Er zijn weinig sportscholen in de omgeving die die mogelijkheid hebben."

Financieel blijft het wel lastig, maar de sportschool heeft geluk met veel leden die wel contributie doorbetalen. "Daar ben ik heel blij mee, maar het voelt niet goed natuurlijk. Je biedt ze ook niks. Op deze manier kunnen we in ieder geval weer iets bieden!"

Ferslachjouwer Jeroen Boersma by de sportskoalle

Ferslachjouwer Jeroen Boersma by de sportskoalle
(advertinsje)
(advertinsje)