Groot plexiglazen hart beschermt bezoekers bruidswinkel tegen corona

11 Mei 2020 - 14:46

De anderhalve meter afstand geeft voor sommige bedrijven veel problemen, maar anderen gaan er heel creatief mee om. Zo ook bruidswinkel Bruid en Bubbels in Leeuwarden. Niet dat in deze coronatijd veel wordt getrouwd, maar bruidsjurken moeten wel worden gepast. In de zaak hebben ze een 'coronahart' van plexiglas om daarbij te helpen.

Foto: Bruid en Bubbels

"Een vriendin van mij heeft een dochter en die studeert 'Productdesign'. Zij heeft een hart bedacht, die wij tussen onze klanten kunnen zetten om bijvoorbeeld te jurk af te spelden", vertelt eigenaresse Fransien Tolsma. Ze heeft er geen patent op aangevraagd: iedereen mag het gebruiken. "Voor lingeriewinkels is het ook heel geschikt."

In de praktijk werkt het perfect, merkt Fransien. "Klanten reageren ook heel positief. De mond is zo goed beschermd door dat hart. Ook hebben wij handschoentjes aan als wij klanten helpen."

Op dit moment wordt er echter niet veel getrouwd. "Met de handel is het niet goed, omdat je niet met een groep een trouwjurk kan uitzoeken. Maar wij hebben nog wel veel klanten die toch trouwen en een jurk nodig hebben. Dus zo blijft de boel toch draaien. Wij hebben de eerste afspraken voor de herfst al weer staan. Wij moeten hier even doorheen."

Er is al de nodige belangstelling voor het hart, ook uit het buitenland vandaan. De leverancier heeft foto's gemaakt en de producent zit in Europa en Amerika. Zo wordt dit dus een internationale uitvinding.

Eigenaresse Fransien Tolsma

(advertinsje)
(advertinsje)