Schoonheidsspecialist blij dat ze weer open mag: "We zijn coronaproof"

11 Mei 2020 - 13:09

Het is 11 mei en dat is de dag die voor veel bedrijven al een paar dagen met grote letters in de agenda staat: ze mogen weer open, wel met allerlei beperkingen, maar ze kunnen weer los. Bij Huidinstituut Marijke in Hurdegaryp zijn ze er blij mee, en de klanten ook.

Schoonheidsspecialist Marijke heeft haar eerste klant al in de stoel, het is haar eigen moeder. "Het is echt onwennig, maar ontzettend leuk, ik heb er heel veel zin in. We moesten acht weken dicht en dat we nu weer open zijn, is geweldig." Ook moeder is er blij mee. "Ik vind het heerlijk na zoveel weken. En ik ben ook zo blij voor haar dat ze weer open mag."

Toen de eigenaresse hoorde dat ze moest sluiten, was dat wel zwaar. "Dat was een flinke teleurstelling. Ik brak en liet wel een traantje. Maar ik ben positief ingesteld. De volgende dag heb ik allerlei acties bedacht om aan de klanten te laten zien hoe je de huid kunt verzorgen. De klanten vonden dat geweldig."

De salon heeft allerlei maatregels genomen. "We dragen een spatmasker met daaronder een mondkapje en handschoenen. We volgen uiteraard het hygiëneprotocol, dus klanten met klachten mogen niet komen, en als ze komen moeten ze hun handen wassen."

Foto: Omrop Fryslân, Johanna Brinkman

Ook heeft ze de zaak bijna leeggehaald. "Het is hier vrij kaal, er staan geen producten meer en de planten zijn weg. En ook de handdoeken zijn weg. Normaal hebben we een hoes om de stoel, maar nu zitten klanten op het leer, maar als ze het koud krijgen zetten we de stoelverwarming aan. En verder gebruiken we wegwerphanddoeken en andere handdoeken wassen we op 90 graden."

Ze vindt het niet spannend om weer contact te hebben met klanten. "We zijn coronaproof en ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt."

Ook de pedicure heeft beschermingsmaatregelen genomen.

Foto: Omrop Fryslân, Johanna Brinkman

Verslaggever Johanna Brinkman was in de salon

(Advertentie)
(Advertentie)