Camperverhuur komt dit jaar maar niet op gang

10 Mei 2020 - 19:23

Veel garages van camperverhuurbedrijven staan deze dagen nog vol. De verhuur wil maar niet op gang komen. De meeste huurders gebruiken de camper voor een reis naar het buitenland. Dat zit er door alle restricties en dichte grenzen nu niet in.

De garaazje fan Kruisinga stiet fol. - Foto: Omrop Fryslan

Bij Kruisinga Camperverhuur in Jirnsum staat de garage vol. "Normaal staan er nog maar een paar. Het seizoen begint in april, tijdens pasen. Maar dat viel weg en sindsdien regent het annuleringen."

Je zou zeggen dat een camper nu ideaal is voor een vakantie, ook in eigen land. Klopt, zegt Douwe Kruisinga. "Het probleem blijft alleen het legen van het chemische toilet. De toiletgebouwen zijn dicht, dus dat kan niet."

Forse strop

Het is een forse strop voor de Kruisinga's. Net als bootverhuurders worden in de winter alle investeringen gedaan en de auto's klaargemaakt voor de zomer. Het geld dat er in is gestoken, kan niet terugverdiend worden.

Foto: Omrop Fryslan

Thierry Kamminga van Friesland Campers is een stuk positiever. "Ja, wij hebben ook veel annuleringen gehad, maar hebben mensen overtuigd om gewoon in eigen land te gaan rijden. Dat kan gewoon, want campings zijn voor een groot deel open."

Kamminga merkt dat mensen er langzamerhand meer op uit durven. "We zien bijna geen controle meer aan de Duitse grens, dus Duitsland kun je weer in. Er is ook iemand die probeert naar Zweden te rijden. Het begint stiekem weer te rijden."

Douwe Kruisinga

Trefwoorden: 
coronacrisis camperverhuur
(advertinsje)
(advertinsje)