PODCAST: 'De houtsnijer fan Boalsert'

08 maaie 2020 - 17:00

De rillingen lopen je over de rug van deze spannende verhalen. 'Bonkerak' is een reeks van twintig volksverhalen die zijn bewerkt tot hoorspellen. Iedere week een nieuw volksverhaal uit Fryslân of daarbuiten. In deze zestiende Bonkerak kun je luisteren naar het verhaal 'De houtsnijer fan Boalsert'.

Aflevering 16: De houtsnijer fan Boalsert

De Grote Martinikerk van Bolsward moest bij de bouw in de 15e eeuw prachtig houtsnijwerk krijgen, vond het kerkbestuur. Er woonde een goede houtsnijder in Bolsward: Rommert. Rommert kreeg de opdracht en ging aan de slag. Hij schetste en tekende maar het wilde niet lukken. Hij kreeg niet de goede inspiratie. Op een dag stond er opeens een vreemdeling bij hem in de werkplaats. De vreemdeling overhandigde hem prachtige tekenen met versieringen voor houtsnijwerk. Hij moest er wel wat voor geven: alles wat hij in het komende jaar zou krijgen, moest hij afstaan aan de vreemdeling. Rommert had er geen moeite mee om daar ja op te zeggen, want hij verwachtte niet dat iets kostbaars de komende tijd zou komen. Totdat zijn vrouw Hinke hem vertelt dat ze in verwachting is...

Bonkerak is een podcastserie van Omrop Fryslân. Volksverhalen die spelen in Fryslân, Schotland, Ierland, Frankrijk en Amerika zijn bewerkt tot hoorspellen. Het zijn allemaal volksverhalen met een duister laagje: spannend, mysterieus en horrorachtig. Twintig weken lang komt er iedere vrijdag een nieuwe uitzending online op de website van Omrop Fryslân, in jouw podcast-app en op Spotify.

Kijk voor meer informatie en alle andere afleveringen van Bonkerak op omropfryslan.nl/bonkerak.

(advertinsje)
(advertinsje)