Verkeerschaos levert Cambuur ruim 45.000 euro op in strijd tegen KNVB

Een stickeractie van supporters levert ruim 45.000 euro op voor SC Cambuur. Dat zegt een woordvoerder van de club. De actie zorgde voor drukte rond het stadion. Verkeersregelaars moesten de boel in goede banen leiden.
Gekkeboel by Cambuur
Supporters mochten met de auto door het stadion rijden, als ze een donatie deden voor de juridische kosten die de strijd om promotie naar de eredivisie met zich meebrengt.
Mensen die een donatie deden, kregen daar een sticker voor. "Cambuur komt eraan", staat erop. Er waren 3000 stickers, maar dat waren te weinig. Een sponsor heeft er snel nog 2000 extra gemaakt.
Mensen willen weer even in het stadion zijn", zegt een woordvoerder van de club. "En dat je met een auto door het stadion gaat is uniek."
De actie begon vrijdag. Toen was het ook aal erg druk in en rond het stadion.
Dei ien fan de aksje fan cambuurfans
Cambuur voelt zich gedupeerd door een besluit van de KNVB, dat besloten heeft dat de Leeuwarders niet promoveren naar de eredivisie, nu de competitie afgebroken is. Cambuur had een voorsprong van 11 punten.
De club wil het conflict graag bespreken op een ledenvergadering van de KNVB, maar het is niet duidelijk wanneer dat zou kunnen. Vrijdag dient de rechtszaak tegen de KNVB.