Lukt het om 1,5 meter afstand te houden op de veerboot?

02 maaie 2020 - 08:15

Ondanks het coronavirus hebben sommige mensen toch de Waddeneilanden opgezocht in de meivakantie. Lukt het dan wel om afstand te houden op de veerboot? Op de boot zelf gaat het nog wel, maar het blijkt bij het op- en afstappen dat het nog wel eens mis te gaan.

Foto: Carmen van Beets

In Holwerd zoeken de toeristen van de veerboot hun eigen auto weer op. Volgens een vrouw viel het wel mee met de drukte. "Het was eigenlijk best wel rustig, op het eiland zelf echt extreem rustig. Iedereen hield zich wel aan de 1,5 meter afstand." Dat werd mogelijk gemaakt door de inrichting van de veerboot.

Foto: Omrop Fryslân, Sian Wierda

Stoeltjes

Een andere passagier vertelt: "Ze hebben plastic schermen tussen de zitjes. Aan de ene kant van het zitje staat een groot kruis, daar mag je niet zitten. Aan de andere kant wel. Zo proberen ze voor ons te zorgen dat we genoeg afstand houden. Alleen bij het in en uit stappen merk je dat iedereen strak achter elkaar aan loopt. Dat is het enige minpuntje. Dan probeer ik zelf afstand te houden."

Op- en afstappen

Een derde passagier die de verslaggever van Omrop Fryslân sprak, heeft dat ook gezien: bij het in- en uitstappen konden mensen hun enthousiasme niet bedwingen. "Ik zag wel net toen we hier aankwamen dat mensen wel hutje-mutje in de rij stonden. Dat was bij ons niet zo, toen hield men meer afstand. Dus blijkbaar zit er wel verschil tussen."

Verslaggever Earryt Sijens is bij de veerboot in Holwerd

Zo waarschuwt Doeksen de passagiers op de veerboten naar Terschelling en Vlieland

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
(advertinsje)
(advertinsje)