Verzorgingshuis De Stilen komt met Babbelbox: even een praatje achter glas

01 Mei 2020 - 07:38

Een Babbelbox, daarmee heeft verzorgingshuis De Stilen op Terschelling familiebezoek voor de bewoners geregeld. Met alleen het glas ertussen lijkt het bezoek net echt. Drie weken geleden werd in De Stilen de eerste coronabesmetting van Terschelling ontdekt. Intussen gaat het weer goed met deze bewoonster. De mensen van het verzorgingshuis zijn blij met de Babbelbox.

Arieke Sieben is teamleider bij Noorderbreedte en legt uit wat die Babbelbox precies inhoudt: "Een Babbelbox is een ontmoetingsruimte voor bewoners en naasten waar ze even privé met elkaar kunnen zitten en bijpraten. Hij is gemaakt in een gang die niet meer gebruikt wordt. Er is een wand met plexiglas, daar kan de bewoner achter zitten. De mensen hadden de behoefte om elkaar meer te zien. Op de televisie kwamen we zulke voorbeelden tegen, toen ging het leven."

De regels tegen het coronavirus gelden hier ook. "Afstand houden, goed schoonmaken, niet met teveel personen tegelijk. Deze geschikte ruimte was gelukkig voor handen, het idee kwam bij een van onze koks vandaan."

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Lijfelijk aanwezig

Gerard Muiser is ook even bij zijn moeder 'op bezoek geweest' in de Babbelbox. "Het was heel gezellig, het is een mooie oplossing. Je bent even samen. Er is wel een mogelijkheid om te beeldbellen, maar dat is toch afstandelijk. Je hebt nu echt het gevoel dat je op bezoek bent. Lijfelijk aanwezig, ook al zit er glas tussen. Je bent even dicht bij elkaar. Mijn moeder heeft de situatie wel door, maar ze vergeet het ook weer snel. Maar dit vindt ze fantastisch. Ze praat er de volgende dag weer vrolijk over, dus het blijft hangen. Ook de andere familie komt geregeld, het is een hele mooie oplossing", zegt hij.

Verslaggever Auke Zeldenrust bij de Babbelbox

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
(advertinsje)
(advertinsje)