Dronetochten boven Fryslân afgelast vanwege slechte weer

28 apr 2020 - 14:15

De organisatie van Fryslân van Boppen heeft besloten om de laatste draaidag voor het project stil te leggen. Regenbuien boven de provincie gooien roet in het eten. "Wij kunnen de veiligheid nu niet meer garanderen", zegt Lieuwe Krol van de organisatie.

Foto: Omrop Fryslân

De twee droneteams zouden dinsdag op de laatste draaidag van Fryslân van Boppen beelden maken boven de Marreroute. "Wij zijn vanochtend wel begonnen en hebben ook redelijk wat beelden kunnen maken. Het ene filmteam heeft echter boven Goingarijp het werk neergelegd. Het andere team is tot Blauwhuis gekomen. Er zijn nog wel beelden gemaakt, maar niet alles staat er dus op."

Mensen kunnen hun creatieve bijdragen ook zelf vastleggen. "Bijvoorbeeld uit een dakraam. Ze mogen de foto's en filmpjes dan naar ons toezenden vóór dinsdagmiddag om 18.00 uur en wij zorgen er dan voor dat die beelden nog gebruikt zullen worden in onze montage." Mensen kunnen mailen naar: fanboppen@gmail.com

Lieuwe Krol fan Fryslân fan Boppen

'Fryslân fan Boppen' is een project fan LF2028, de Friese gemeenten, Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant. Op woensdag 15 april, de dag dat 75 jaar bevrijding van Fryslân werd gevierd, zijn de droneteams begonnen. De opnamen vanuit de lucht zijn een (werk)dag later te zien op televisie en op internet.

Fryslân fan Boppen is een (werk)dag later te zien op televisie tijdens de Middei fan Fryslân tussen 14.00 en 16.00 uur en 's avonds om 21.30 uur een compilatie op televisie en op omropfryslan.nl/fryslanfanboppen.

Trefwoorden: 
drones Fryslân fan boppen
(advertinsje)
(advertinsje)