Drones van Fryslân fan Boppen ook dinsdag de lucht in

28 apr 2020 - 07:27

De drones van het project Fryslân fan Boppen gaan ook dinsdag gewoon de lucht in. Ook al worden in de loop van dinsdag stevige regenbuien verwacht, de organisatie van Fryslân fan Boppen durft het aan. Daarmee kan de laatste dag van het droneproject beginnen.

Foto: Fryslân fan Boppen

"Wij durven het aan", vertelt projectleider Lieuwe Krol. "De regen lijkt wat later op de ochtend te komen, dus wij beginnen gewoon en zien wel hoe ver we komen. Maar als de regen komt, dan stoppen we. De drones mogen absoluut niet vliegen in de regen. Het is heel gevoelige apparatuur."

Maak foto's

Als de drones vanwege de regen toch niet kunnen vliegen, roept krol mensen bij de route op een foto te maken. "Dan kunnen wij die toch nog gebruiken in de montage. Maak dan gewoon een mooie foto, of twee." De foto's kunnen worden gemaild naar fanboppen@gmail.com.

Lieuwe Krol van Fryslân fan Boppen

Twee weken lang vliegen op werkdagen drones boven de provincie om Friezen een hart onder de riem te steken. Dinsdag is alweer de laatste dag dat ze vliegen. Het project is bedacht door de Friese burgemeesters en LF2028. Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant zenden de beelden uit.

Bekijk hier de vliegroute van de drones van Fryslân fan Boppen.

Foto: Fryslân fan Boppen
(advertinsje)
(advertinsje)