Drachtster ondernemers zetten samen online bezorgservice op

Ondernemers in het centrum van Drachten zijn samen een website begonnen waar mensen uit de omgeving online kunnen shoppen. Op bezorgenindrachten.nl zijn inmiddels meer dan 40 winkels aangemeld en dat aantal groeit volgens Douwe Blom van ondernemersvereniging Ha&ie nog steeds: "Iedere dag komen er aanmeldingen bij, het wordt een heel grote club."
Besoarchservice Drachten
"Het is veilig in het centrum, je kunt er winkelen, maar ik kan me heel goed voorstellen dat mensen in risicogroepen toch bezorgd zijn. Dan brengen we het met alle plezier bij de mensen langs", vertelt Blom.
Er staan ook ondernemers op de website van wie het verkoopwaar lastiger is om rond te brengen, zoals kappers en meubelmakers. "In de praktijk moeten we nog even kijken ho een wat, maar ondernemers hebben natuurlijk ook eigen kanalen online. Via onze website kun je op hun logo klikken en dan kom je op die websites."
Goede doelen gaan voor alles.
Henk de Jong
De koeriersdienst wordt gedaan door vrijwilligers. momenteel hebben al zo'n 15 mensen zich daarvoor aangemeld, maar dat mogen er gerust meer worden van de initiatiefnemers.
Er zitten ook bijzondere vrijwilligers tussen de koeriers, die het initiatief een warm hart toedragen. Zo gaat burgemeester Jan Rijpstra in een auto zitten, maar ook Cambuurtrainer Henk de Jong. Die hoorde vrijdag nog dat zijn club niet promoveert en dus heeft hij wel iets anders aan z'n hoofd. Toch steekt hij graag tijd in het initiatief: "Goede doelen gaan voor alles. Veel mensen hier zijn ook vrienden van mij. Ik vind dat ik klaar moet staan voor de ondernemers in Smallingerland. Daar kan ik mijn steentje aan bijdragen!"